Verhalenuurtje over Q4

Venlo is een stad van verhalen. Ze gaan rond en worden van generatie op generatie doorgegeven. Andere verhalen zijn vergeten. Op zeker moment heugde zich het niemand meer. De verhalen zijn opgeslagen in het DNA van de stad, het Gemeentearchief is de schatkamer waar ze worden bewaard. Wie met open oor, oog en gemoed gezegend is, merkt dat er talloze herinneringen door Venlo waren. Graaf je dieper, letterlijk: in de grond onder je voeten dus, dan stuit je op een onvermoed Atlantis aan nog meer verhalen. Sommige geschiedenissen zijn hilarisch, andere triest en schokkend. De spic-en-span binnenstadswijk Q4 was tot diep in de jaren zeventig van de vorige eeuw een buurt, waar de verhalen voor het opscheppen lagen. Er woonden schilderachtige types en op straat was altijd wat te beleven.

De verhalen van ’t Schriksel staan centraal op een verhalenmiddag exclusief georganiseerd voor de leden van de Sociëteit Prins van Oranje. Voorzitter Sef Derkx ontvangt de gasten die hun licht laten schijnen over de schat aan geschiedenissen en anekdotes uit deze binnenstadswijk. Kom naar de Jacobskapel. Hoek Helschriksel/Maasschriksel. Inloop vanaf 16.30 uur, start programma 17.00 uur. Einde circa 19.00 uur.

Aanmelden door betaling van € 5,- met code JACOB. Aansluitend kunnen we samen eten BEEJ BENDERS. Laat u de secretaris (per e-mail of telefoon) even weten of u meegaat zodat we een reservering kunnen maken.