Uitreiking Prix d’Orange in Domani

Persbericht PRIX d’Orange 28 oktober 2018 in DOMANI

NIENKE NASSERIAN NILLESEN WINT PRIX D’ORANGE 2018

Op zondag 28 oktober aanstaande wordt voor de tweede maal de Prix d’Orange uitgereikt. De stimuleringsprijs voor cultureel talent uit Venlo is vorig jaar ingesteld door Sociëteit Prins van Oranje. De laureate van 2018 is mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen. Haar huldiging zal plaatsvinden in Domani en wordt omlijst door een gevarieerd muzikaal programma. Na afloop ervan houdt de laureate een receptie. De Prix d’Orange bestaat uit een geldbedrag van 750 euro en een oorkonde.

  • Sociëteit Prins van Oranje,opgericht in 1866, stelt zich tot doel het stimuleren van cultuur. In 1910 opende de vereniging een concertzaal aan de Kaldenkerkerweg op de plek waar nu de Voedselbank staat. Musici van naam en faam traden in de Prins van Oranje op. In het jubileumjaar 2016 filosofeerde het bestuur over bovengenoemde doelstelling en werd het idee geboren voor een stimuleringsprijs voor jong talent, de Prix d’Orange. Met de prijs wil de sociëteit de ‘culturele humus’ in Venlo van extra ‘voedingstoffen’ voorzien, zodat jonge talenten gestimuleerd worden om zich te ontwikkelen en de stedelijke cultuur te verrijken.
  • Op haar achtste koos de muzikale Nienke Nasserian Nillesen ervoor om klarinet te gaan spelen. In haar tienertijd besloot ze ook zanglessen te volgen, voornamelijk jazz en musicalrepertoire. Net achttien koos ze voor het klassieke repertoire. Ze volgde verschillende vooropleidingen, waarna ze studeerde aan het conservatorium van Maastricht en vervolgens van Tilburg. Dit jaar sloot ze haar bachelor af in Rotterdam. Nienke Nasserian treedt regelmatig op als solist tijdens concerten met verschillende orkesten, ensembles en koren. Ze vertolkt een breed scala aan klassiek repertoire. Daarnaast schreef ze enkele voorstellingen over haar roots die deels in Afrika liggen.

(Inlichtingen bij onze voorzitter Sef Derkx telefoon 06 406 75 171)

Bij de prijsuitreiking zijn onze leden uiteraard van harte uitgenodigd. Wilt u graag gereserveerde zitplaatsen, meld dit dan telefonisch of per e-mail bij de secretaris.

Ook andere belangstellenden hebben gratis toegang.