Interview Rob Hodselmans

Oranje zondag 09 september 2018 om 14.00 uur: Interview met cameraman, documentairemaker (van de Vastelaoveskraker “Nao ut zuuje”) en kersverse Venlonaer van ’t Jaor: Rob Hodselmans.
Voorzitter Sef interviewt Rob Hodselmans (Belfeld 1967) die op zeventienjarige leeftijd zijn studie AV Vormgeving en Programmamaken aan de Academie voor Beeldende Kunsten (Sint Joost, Breda) begint. Sinds 1991 werkt hij als zelfstandig gevestigd cameraman en regisseur. Hier een kleine greep uit zijn werkzaamheden:

Vanaf 1996 is hij betrokken bij het televisieprogramma Veldpost (VPRO) van Frans Bromet en Peter van Ingen. Veldpost wordt winnaar van de Nipkowschijf. Een jaar later begint hij een langdurige samenwerking met Wilfried de Jong voor het programma Sportpaleis De Jong. Dit levert een eervolle vermelding op voor de Nipkowschijf en twee Academy Awards: voor Beste Programma categorie Sport en in 2003 een Academy Award voor Beste Cameraman.

Zijn korte films in het programma Holland Sport vallen op door de bijzondere en gevoelige vormgeving. Als regisseur/cameraman maakt hij met Wilfried de Jong vier Holland Sport specials in 2012. Parijs-Roubaix wint de Spaak, de prijs voor de beste sportreportage van het jaar. De jury bestaat uit vakmensen uit de sport- en tv-wereld. Commentaar jurylid Hans Beerenkamp: “Inhoudelijk zit het goed in elkaar, maar het belangrijkste vind ik het briljante camerawerk van Rob Hodselmans.” In 2016 werden nog een keer 6 Holland Sport specials gemaakt.

Rob Hodselmans overrompelde Venlo en de rest van de wereld met de documentaire “TRUUK NAO ’t ZUUJE”. De documentaire ging op 6 januari j.l. in premiere in de Maaspoort. “Nao ’t Zuuje” is een idee van Lex Uiting en gaat over hoe verschillende mensen vastelaovend dit jaar extra goed kunnen gebruiken. Prins Lex is de rode draad, maar het gaat vooral over zijn onderdanen. Een dwarsdoorsnede van mensen, jong oud.
Graag aanmelden bij de secretaris in verband met zaalreservering!

Entree gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.