Prix d’Orange

Zondag 29 oktober 2017 om 14.00 uur:
Domani, Dominicanerplein 15, 5911 KN Venlo.

Gratis entree. Inloop vanaf 13.15 uur!
Door aanmelding per e-mail of per post bij het secretariaat bent u verzekerd van een zitplaats!

Speciale gast: Sef Thissen!

Consumpties zijn voor eigen rekening.

Uitreiking van de Prix d’Orange, een nieuw initiatief van de Sociëteit (en tevens een periodiek terugkerende activiteit)!

Stimuleringsprijs van Sociëteit Prins van Oranje Venlo

foto van Sef Derkx.ANNEMARIEKE LEURS WINT EERSTE PRIX D’ORANGE

Annemarieke Leurs is de eerste laureaat van de Prix d‘Orange, een nieuwe stimuleringsprijs voor jong Venloos talent. De prijs, een initiatief van Sociëteit Prins van Oranje, wordt op zondag 29 oktober aanstaande in Domani uitgereikt.

Sociëteit Prins van Oranje is opgericht in 1866 en stelt zich tot doel het stimuleren van cultuur. In 1910 opende de vereniging een concertzaal aan de Kaldenkerkerweg op de plek waar nu de Voedselbank staat. Musici van naam en faam traden in de Prins van Oranje op. In het jubileumjaar 2016 werd het idee geboren voor een stimuleringsprijs voor jong talent, de Prix d’Orange.

Annemarieke Leurs (1989) zat vanaf haar vierde op klassiek ballet, later kwam daar jazz ballet bij. Op basisschool Hertog Reinoud deed ze mee aan musicals en voorstellingen. Dit kreeg een vervolg op het Valuascollege, waar ze speelde in ‘Fame’, ‘The Sound of Music’ en ‘Oliver Twist’. Na de middelbare school studeerde ze in Nijmegen aan de Willem Nijholt Academie. Hierna volgden zanglessen aan het conservatorium in Tilburg.

Sinds een vijftal jaren is Annemarieke actief als actrice bij het Helder Theater, dat onder andere interactieve en educatieve voorstellingen brengt voor leerlingen van middelbare scholen en basisscholen. Het zijn voorstellingen over verschillende onderwerpen zoals seksualiteit, alcohol, drugs, social media en mantelzorg.

In Venlo kennen velen Annemarieke Leurs als zangeres. In de finale van de Jocus Leedjesaovend in 2008 behaalde zij samen met Bart Janssen de tweede plaats met Druime. In 2015 bereikte ze de gedeelde derde plaats tijdens Opus Jocus in Venlo met het lied Dich hes mich te pakke. Dit jaar stal ze de harten van velen met het prachtige liedje Venaovend.

In de persoon van Annemarieke Leurs heeft de Prix d’Orange 2017 een even talentvolle als sympathieke laureaat gekregen.

De Prix d’Orange is mede mogelijk gemaakt door Domani Podium voor Morgen.